Redni tečaji programiranja
za otroke in mladino

Tečaji potekajo tekom šolskega leta, od oktobra do konca meseca maja. Pridružite se nam lahko tudi tekom leta, če ima otrok določena predznanja ali ob izvedbi dodatnih individualnih ur.

Tečaj osnov programiranja

69 € na mesec

2 meseca brezplačno – sofinancirano s strani Ministrstva za digitalno preobrazbo

Tečaj programiranja 2D iger in mobilnih aplikacij

79 € na mesec

2 meseca brezplačno – sofinancirano s strani Ministrstva za digitalno preobrazbo

Tečaj izdelave spletnih strani - osnovni

79 € na mesec

2 meseca brezplačno – sofinancirano s strani Ministrstva za digitalno preobrazbo

Tečaj programiranja v Pythonu

79 € na mesec

2 meseca brezplačno – sofinancirano s strani Ministrstva za digitalno preobrazbo

Tečaj izdelave spletnih strani - napredni

79 € na mesec

2 meseca brezplačno – sofinancirano s strani Ministrstva za digitalno preobrazbo

Tečaj PHP
in MySQL

79 € na mesec

2 meseca brezplačno – sofinancirano s strani Ministrstva za digitalno preobrazbo

Občasni tečaji programiranja
za otroke in mladino

Tečaji se razpišejo večkrat tekom šolskega leta, njihovo trajanje je 9 srečanj po 120 minut.

Tečaj programiranja v Minecraftu

195 €

Brezplačno – sofinancirano s strani Ministrstva za digitalno preobrazbo

Tečaj programiranja Arduino

195 €

Brezplačno – sofinancirano s strani Ministrstva za digitalno preobrazbo

Tečaj programiranja 2D multiplayer iger

195 €

Brezplačno – sofinancirano s strani Ministrstva za digitalno preobrazbo

Preverite kako lahko tečaj programiranja vašemu otroku zagotovi uspešno prihodnost

Kako poteka prijava na tečaj programiranja?

Informativna prijava

Vpišite podatke in oddajte informativno prijavo preko obrazca na tej strani.

Povratni klic

S strani naših učiteljev boste v kratkem prejeli klic in se osebno posvetovali.

Določitev skupine

Skupaj določimo primerno skupino in termin.

Vtisi tečajnikov in staršev

 • Mirjana D.
  Moj otrok obiskuje vaše tečaje že tretje leto in lahko se vam samo zahvalim, da ste otrokom omogočili ustvarjalnost in jim pokazali, česa so sposobni.
  Mirjana D.
 • Manca H.
  Ni taka kot navadna šola, veliko bolj zabavna je. Všeč mi je delati z računalnikom, zabavno je videti nekaj kar sem sam sestavil ali izdelal.
  Manca H.
 • Ana L.
  Otroci resnično uživajo v ustvarjanju lastnih iger in učenju kodiranja. Celo moj introvertirani sin ni mogel nehati govoriti o svojih izkušnjah po vsaki uri, tako super se je imel!
  Ana L.
 • Nina Z.
  Inštruktor je bil neverjeten! Vsem študentom, vključno z mojo hčerko, je omogočila udobno in samozavestno sposobnost kodiranja. Moja hči je bila pripravljena eksperimentirati in ni bala delati napak. Odlično okolje za učenje!!!
  Nina Z.
 • Adam M.
  Najbolj zanimiv mi je tisti del, kjer pokažete en dokončan projekt ali pa igro in potem moramo mi ugotoviti, kako je to narejeno. V osnovni šoli sem štiri leta hodil na računalništvo, pa se nisem toliko naučil kot pri vas v teh nekaj mesecih.
  Adam M.

Tečaji programiranja za otroke in mladino

Programiranje je v hitrem sodobnem svetu, kjer se tehnologija nenehno razvija, postalo ena izmed najbolj iskanih veščin. Ni presenetljivo, da se vse več staršev odloča, da svoje otroke vpišejo na tečaje programiranja. Tečaji programiranja za otroke in mladino nudijo priložnost za razvoj pomembnih veščin, ki jim lahko koristijo v prihodnosti.

Programiranje se danes uporablja v skoraj vseh industrijah, od računalniških podjetij do medicinskega sektorja. Znanje programiranja omogoča kreativno reševanje problemov in razvijanje logičnega razmišljanja, kar je ključno pri razvoju sodobnih tehnologij.

Tečaji programiranja za otroke se osredotočajo na poučevanje osnovnih konceptov programiranja skozi igro in zabavne aktivnosti, kar pomaga mladim učencem, da se lažje naučijo osnovnih veščin.

Kako potekajo tečaji programiranja?

Redni tečaji v Digital School potekajo med šolskim letom, od meseca oktobra do konca meseca maja. Tečaji ne potekajo med šolskimi počitnicami in ob praznikih.

Proces prijave je sledeč:

1. Na naši spletni strani oddate informativno prijavo, kjer nam zaupate osnovne podatke o udeležencu ter vaše kontaktne podatke za komunikacijo.
2. Po prejemu informativne prijave, vas bomo kontaktirali preko telefona, saj se z vsako novo stranko pogovorimo o morebitnih predznanjih, katere udeleženec že ima in tako lažje določimo primerno skupino.
3. Pogovorili se bomo tudi o lokaciji ter terminih, ki so na voljo, in izbrali ustreznega.
4. Dodeljeni boste v izbrano skupino in pričeli s tečaji programiranja.

Tečaj poteka tedensko 90 ali 120 minut, odvisno od izbrane vsebine. Pred pričetkom delovanja skupine boste prejeli podrobne informacije o pričetku, kaj udeleženec potrebuje, dodeli mu bomo vse potrebne dostope.

Kako je s tečaji programiranja v primeru daljše odsotnosti?

V primeru daljše odsotnosti, lahko ali pošljemo zamujeno vsebino na mail ali organiziramo dodatno individualno uro, po dogovoru z vami.

Skupino se lahko tekom šolskega leta tudi zamenja, če npr. opazimo, da je določena vsebina za tečajnika premalo zahtevna ali preveč. Vedno smo veseli povratnih informacij z vaše strani, z veseljem se o kakršnihkoli izzivih z vami pogovorimo in najdemo rešitev.

Tečaji potekajo tekom šolskega leta, nikakor pa niste zavezani tečaj obiskovati celo šolsko leto.

Če želite tečaj prekiniti, nas o tem obvestite pred pričetkom novega meseca preko telefona ali preko e-pošte. Z rednimi tečaji zaključimo konec meseca maja, ko na skupini predstavitvi predstavimo staršem, prijateljem, kaj smo se v tem letu naučili, predstavimo določene projekte ter vam podamo informacije o primerni vsebini za nadaljevanje.

Koliko stanejo tečaji programiranja za otroke?

Cena tečajev je 64€ na mesec, če ta poteka enkrat tedensko po 90 minut, ali 79€ na mesec, če ta poteka enkrat tedensko po 120 minut. Za 69€ na mesec pa se lahko vpišete v spletni tečaj.

Krajši tečaji imajo ceno določeno glede na obseg števila ur.

Starši prejmete položnico po elektronski pošti do 10. v mesecu za tekoči mesec. Rok plačila je 14 dni po prejemu računa.

Naši tečaji so primerni za fante in dekleta, začetnike, ali tiste z že nekaj predznanja.

Učenje programiranja v kakovostnih prostorih in z vrhunsko opremo

Vse naše računalniške učilnice so opremljene z potrebno opremo, kot so računalniki, miške, tipkovnice, monitorji, velik televizor, tabla in ostala drobna oprema.

Željeno je, da udeleženec obiskuje isto skupino celo šolsko leto, saj skupina napreduje z istim tempom. Če kdaj ne morete priti na izbrani termin, lahko po predhodnem dogovoru z nami, udeleženec tudi zamenja skupino v določenem tednu.

Kaj menijo udeleženci ali starši o Digital School tečajih programiranja?

Monika Krsteva: ˝Tečaji so zelo prijetni in poučni. Delo v skupini je prijetno, predavatelja sta zelo odprta in snov je zelo zanimiva. Hvala za izvrstne tečaje 😀˝

Ana Luršak: ˝Hvala za vaš izjemni trud in predanost pri izvajanju spletnega izobraževanja. Sin je povedal, da so bile vaje zanimive in poučne ter da so bili učitelji vedno dobre volje ter pozitivno naravnani.˝

Nina Kazič: ˝Hčerki sta bili zelo zadovoljni in sta na tečaj zelo radi hodili. Če bomo le lahko, se seveda vidimo naslednje leto. In res vse pohvale vam za tako dober tečaj.˝

Učenje s pomočjo reševanja problemov!

Pri programiranju se pogosto srečujejo z izzivi, ki jih je težko rešiti samostojno. Sodelovanje in komunikacija med udeleženci omogočata reševanje problemov na inovativen in učinkovit način.

Tečaji programiranja za otroke ne le razvijajo tehnične veščine, ampak tudi pomembne veščine za uspeh v življenju, kot so komunikacija, strateško razmišljanje in timsko delo.

Kje najdem kakovostne tečaje programiranja za otroke?

Če iščete kakovostne tečaje programiranja za otroke, vam svetujem, da si ogledate ponudbo različnih izobraževalnih ustanov in programov. Na primer takšnih kot je Digital School.

Pomembno je, da izberete tečaj, ki je prilagojen otrokovim sposobnostim in starosti ter ga izvaja strokovno usposobljen kader. Izberete tečaje programiranja, ki so primerne za otroke, spodbujajo njihov interes za računalništvo ter so interaktivni in zabavni.

Otroci se bodo veliko lažje naučili programiranja, če se bodo ob tem tudi zabavali.

Ne pozabite tudi na pomembnost mentorjev, ki morajo biti strokovno usposobljeni za delo z otroki in jim posvečajo ustrezno pozornost. S pravilno izbiro tečajev programiranja, boste otrokom omogočili pridobitev dragocenih znanj, ki jim bodo koristila v prihodnosti.

Koristi, ki jih otrok pridobi z udeležbo na tečajih programiranja

Programiranje zahteva načrtovanje, predvidevanje in reševanje težav, kar spodbuja razvoj analitičnih veščin pri otrocih.

Vzpostavljanje teh sposobnosti v zgodnjih letih jim bo pomagalo pri premagovanju izzivov ne samo v programiranju, temveč tudi v drugih področjih življenja.

Poleg tega udeležba na tečajih programiranja spodbuja kreativnost pri otrocih. Programiranje se ne osredotoča samo na reševanje težav, temveč tudi na ustvarjanje novih idej in izvedbo teh zamisli v digitalnih oblikah. Učenje programiranja otrokom omogoča izražanje svoje domišljije in oblikovanje lastnih projektov, kar krepi njihovo samozavest in samoiniciativnost.

Tečaji programiranja za otroke jim pomagajo razumeti tehnološki svet, v katerem živijo. Dandanes je digitalna pismenost ključna veščina, ki jo morajo otroci obvladati, da bi uspeli v sodobni družbi. Učenje programiranja jih uči o osnovah računalništva, algoritmov, internetne varnosti in drugih pomembnih vidikov tehnologije.

To jim bo omogočilo, da se bolje znajdejo v digitalnem prostoru in razumejo delovanje tehnologije, ki jo uporabljajo vsak dan.

Pogosta vprašanja staršev o tečajih programiranja za otroke

Marsikateri starš dvomi, ali so otroci sposobni obvladati programiranje.

Vendar pa se tečaji programiranja prilagajajo starosti otroka in uporabljajo interaktivne metode, ki so zelo privlačne za otroke. S pomočjo igre in zabave otroci hitro in enostavno osvojijo osnove programiranja.

Poleg tega pa imajo tečaji programiranja lahko tudi dolgoročne koristi. Otroci, ki se že v zgodnjem otroštvu naučijo programiranja, imajo kasneje več možnosti za uspeh in zaposlitev v tehnološki industriji.

Ali so tečaji programiranja primerni za vsakega otroka?

Seveda!

Tečaji so oblikovani tako, da so primerni za vse otroke, ne glede na predznanje ali sposobnosti. Pomembno je, da tečaje izvajajo usposobljeni in izkušeni mentorji, ki otroke spodbujajo k ustvarjalnosti in jih vodijo skozi programiranje na otrokom razumljiv način.

Otroci se lahko naučijo programiranja v skupini ali individualno, odvisno od njihovega preference in potreb.

Glavni cilj tečajev programiranja je spodbujati otrokovo radovednost, domišljijo in samozavest ter jim omogočiti, da postanejo ustvarjalni ustvarjalci v digitalnem svetu.