Redni tečaji programiranja

Tečaj PHP
in MySQL

(subvencionirano s strani Ministrstva za digitalno preobrazbo)

O tečaju

Profesionalni programski jezik PHP omogoča napredne funkcionalnosti v spletnem razvoju. MySQL je sistem za upravljanje podatkovnih baz. Skupaj omogočata programiranje dinamičnih in interaktivnih spletnih aplikacij.

Na tečaju se bomo učili uporabljati PHP spremenljivke, pogojnike, stikala, zanke, funkcije in upravljati datoteke na različne načine. Učili se bomo raziskovati baze podatkov z MySQL in povezovati lastna spletna mesta z bazami podatkov in CRUD operacijami.

Cilj tečaja je, da tečajniki pridobijo veščine programiranja lastnih dinamičnih in interaktivnih spletnih aplikacij. Naučili se bomo povezovanja baze podatkov, ustvarjanja tabel, vstavljanja in brisanja podatkov z uporabo PDO in upravljanja podatkov preko obrazcev HTML.

Tečaj zajema tudi napredne koncepte kot so integracija Bootstrap, ustvarjanje prijavnega obrazca, upravljanja sej in prijavno/odjavni protokol.

Tečajniki na tečaju spoznajo SCRUM, kot projektno metodo dela in uporabo umetne inteligence.

Vsebina tečaja

• Na tečaju PHP in MySQL tečajniki spoznajo napredne tehnike spletnega razvoja, kar jim bo omogočilo ustvarjanje dinamičnih in interaktivnih spletnih aplikacij z uporabo PHP in MySQL.

• Pridobijo praktične izkušnje pri upravljanju baz podatkov, skriptiranju na strežniški strani in izvajanju operacij CRUD.

• Spoznamo PHP & MySQL PHP spremenljivke, spoznamo različne tipe podatkov, preprosto aritmetiko, PHP If stavke, stikala, zanke, PHP Funkcije, polja in funkcijska polja PHP, večdimezionalna polja, ugnezdene zanke in asociativna polja.

• Spoznamo MySQL, kako se povezujejo baze, ustvarjanje baz podatkov z uporabo tabel, vstavljanje podatkov, brisanje tabel in stolpcev z uporabo PDO. Pridobivanje vseh podatkov iz zbirke podatkov in njihov prikaz v tabeli.

• Integracija Bootstrapa v projekt, ustvarjanje obrazcev za prijavo in odjavo ter strukturiranje datotek projekta (CRUD)

• Ustvarjanje nadzorne plošče in pridobivanje vseh prijavljenih uporabnikov iz baze podatkov ter njihov prikaz na nadzorni plošči

• SCRUM kot agilna metoda dela.

Lokacije in termini

Spletni tečaj

Tečaj poteka preko Digital school spletne učilnice

Splošni pogoji

• Tečaji potekajo tekom šolskega leta od oktobra do konca meseca maja.

• V času šolskih počitnic in praznikov se tečaji ne izvajajo.

• V primeru prijave dveh ali več otrok iz iste družine nudimo 5% popust na tečajnika, enako velja, če otrok obiskuje 2 tečaja.

• Račune pošiljamo mesečno, začetek tekočega meseca na e-naslov, katerega ste oddali ob prijavi.

• Prijava vas ne zavezuje, da tečaj obiskujete celo šolsko leto, odjava je mogoča in sicer nam na info@digitalschool sporočite, da želi tečajnik prenehati obiskovati tečaj 10 dni pred pričetkom novega meseca.

Kako poteka prijava na tečaj programiranja?

Informativna prijava

Vpišite podatke in oddajte informativno prijavo preko obrazca na tej strani.

Povratni klic

S strani naših učiteljev boste v kratkem prejeli klic in se osebno posvetovali.

Določitev skupine

Skupaj določimo primerno skupino in termin.